mpiskotamekimino

Γλυκά μπισκότα με κύμινο

  • 1 κούπα και 2 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
  • 1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμ.δωματίου
  • 1/4 κούπας και 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.σ σπόρους κύμινο
  • 1-2 κ.σ γάλα
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°.
  2. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τους σπόρους να ψηθούν για 3-4 λεπτά (προσοχή να μην καούν) και τους αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη να γίνουν κρέμα, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τα 3/4 από το κύμινο, ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Θέλουμε μια ενωμένη ζύμη.(αν δεν είναι όπως θέλουμε προσθέτουμε 2κ.σ γάλα).
  4. Μαζεύουμε την ζύμη και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε δίσκο με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1 -2 εκατοστά.
  5. Κόβουμε μέ κουπάτ μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους σπόρους κύμινου.
  6. Ψήνουμε στους 190° για 10 λεπτά μετά τα δέκα λεπτά αφαιρούμε το ταψί χαμηλώνουμε στους 160°.
  7. Μόλις πέσει η θερμοκρασία ξαναψήνουμε τα μπισκότα για 5-6 λεπτά να ροδίσουν.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα γευτούμε.
Καλή επιτυχία