mpiskotacheesecake

Μπισκότα τσιζκέικ

  • 230 γρ τυρί κρέμα θερμ.δωματίου
  • 1/2 κούπα βούτυρο θερμ.δωματίου
  • 1 1/4 κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 κ.γ μπέικιν
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° και στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά.
  2. Χτυπάμε το κρεμώδες τυρί μαζί με το βούτυρο για 1-2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, προσθέτουμε την ζάχαρη μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και τα αβγά και χτυπάμε για 2 λεπτά.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα τυριού ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα για πολύ λίγο ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
  4. Με ένα κουτάλι της σούπας σχηματίζουμε τα μπισκότα μας αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 10 -12 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.Τα μπισκότα παίρνουν ελάχιστο χρώμα στην άκρη τους. Αφήνουμε να κρυώσουν μερικά λεπτά πριν τα μεταφέρουμε από το ταψί.
  5. Μόλις κρυώσουν καλά πασπαλίζουμε με την άχνη ή βουτάμε την βάση σε λιωμένη σοκολάτα.
Καλή Επιτυχία