γαμος1

 

Αγαπητές μέλλουσες νύφες. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε εσάς που έχετε ή θα ορίσετε άμεσα ημερομηνία και έχετε αρχίσει να σχεδιάζετε τον γάμο σας. Σκοπός του να σας βοηθήσει με οδηγίες, συμβουλές και λύσεις για κάθε βήμα, να αφαιρέσει το περιττό άγχος, ξεφεύγοντας απο τους συνηθισμένους οδηγούς ή λίστες γάμου. Αυτό έγινε με την πρώτη μας γνωριμία και τα αντίστοιχα βήματα / άρθρα.

 Αποφασίσατε να παντρευτείτε. Και τώρα; Θα ψάχνετε πανικόβλητες ρωτώντας όλο το σόι και τις φίλες που έχουν περάσει από αυτόν τον δρόμο για οδηγίες, διευθύνσεις και συμβουλές; Η ακόμα χειρότερα θα επιτρέψετε να καθοδηγήσουν τις αποφάσεις και ουσιαστικά να στήσουν τον δικό σας γάμο όπως ακριβώς ΔΕΝ έκαναν στον δικό τους;

 ΟΧΙ. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να επιβάλλει το δικό του γούστο, άποψη και απόφαση. Τις περισσότερες φορές στην οργάνωση εμπλέκονται τουλάχιστον έξι άτομα, το ζευγάρι και οι γονείς. Πιθανότατα υπάρχουν αδέλφια, θείες, κουμπάρες, φίλοι συνάδελφοι και γνωστοί που ξέρουν κάποιον που ξέρει κάποιον για όλα. Και η λίστα των καλοθελητάδων πάει λέγοντας.

 Στην πραγματικότητα οι πιο πολλές κοπέλες έχουν στο μυαλό τους μια ιδέα για το πως θέλουν το γάμο τους. Γνωρίζουν επίσης κατά πόσο μπορεί να γίνει πραγματικότητα βασισμένες στον προϋπολογισμό που διαθέτουν και τις επιθυμίες της οικογένειας τους. Αν βρίσκονται στην ευχάριστη ή δυσάρεστη θέση να γνωρίζουν και τις επιθυμίες της οικογένειας του γαμπρού, τότε ένα αρχικό πλάνο της ημέρας ειναι ήδη έτοιμο.

 Η συμβουλή μου : επικεντρωθείτε στο δικό σας όνειρο για την μεγάλη μέρα, συζητήστε με τον αγαπημένο σας όλα τα βήματα ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα της προσωπικής του άποψης, πάρτε ανάσα και ξεκινήστε. Μην επηρεάζεστε από τα μεγάλα λόγια και τις πιέσεις των επαγγελματιών που θα συναντήσετε. Όλοι θέλουν να γίνετε η δική τους νύφη. Να είστε σίγουρη για τις αγορές σας και να ξέρετε πως μπορείτε να έχετε το ίδιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ανεξάρτητα από τα χρήματα που θα διαθέσετε. Όλα μπορούν να γίνουν, με φαντασία, ψάξιμο και προσωπική δουλειά.

 Θα χρειαστείτε χαρτί, μολύβι, την αρχική λίστα που απαριθμεί τα ουσιαστικά βήματα κάθε  γάμου και έμπνευση. Για κάθε βήμα θα σημειώνεται τις πρώτες  αποφάσεις, ανεξάρτητα από το πόσο κοντά ή μακριά ορίσατε την ημερομηνία. Η διαδικασία δεν αλλάζει είτε ξεκινάτε το ψάξιμο δέκα μήνες νωρίτερα είτε τριάντα μέρες πριν ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου.  Αυτό που διαφέρει είναι οι χρόνοι αναζήτησης και λήψης αποφάσεων καθώς και η διαθεσιμότητα στους χώρους εκδηλώσεων.

Να αναφέρω όμως και εκείνες από εσάς που δεν θέλετε να ασχολειθείτε με τις ετοιμασίες από πεποίθηση και θεωρείτε πως τα ελάχιστα είναι αρκετά. Δηλαδή, στέφανα, κουφέτα και ο/η κουμπάρος/α. Ούτε καν δυο μπομπονιέρες για το καλό ή λίγα λουλούδια στο χέρι. Ας έχετε υπόψη ότι ο καιρός έχει γυρίσματα και κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον θα μετανιώσετε την απόφαση του βιαστικού ή λειψού γάμου.

Και ξεκινάμε…

 • Βήμα 1ο. Γάμος ανοικτός ή σε κλειστό κύκλο? Στην εκκλησία ή πολιτικός; Η απόφαση σχετίζεται με πολλούς παράγοντες πρώτο και κύριο το γιατί παντρεύεσαι. Η αγάπη δεν είναι πάντα ο μοναδικός λόγος ορισμού ημερομηνίας. Οπως επίσης δεν θέλουν όλοι θρησκευτικό γάμο. Για να μην αναφέρουμε το ανεκδιήγητο ταμπού της κοινωνίας μας, να μην ορίζει το ζευγάρι ποιούς και πόσους καλεσμένους θα έχει. Ότι και αν αποφασίσετε σας ενημερώνω πως η άποψη που θέλει τον πολιτικό γάμο λιτό και λύση ανάγκης δεν ισχύει και κάλλιστα μπορείτε να έχετε μπομπονιέρες, κεράσματα, ανθοδέσμη και νυφικό, δηλαδή έναν ολοκληρωμένο γάμο σε χρόνο express. Αν μάλιστα υπάρχει αίθουσα για την τέλεση που υποστηρίζει την οργάνωση ενός γρήγορου cocktail καλοσώρισματος με κεράσματα για τους καλεσμένους, είναι η τέλεια ιδέα για μια κοπή τούρτας και ανταλλαγή ευχών με ένα αφρώδη οίνο στο χέρι. Μια μίνι δεξίωση με ελεγχόμενα έξοδα, ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και εγγυημένο αποτελεσμα. 
 • Μην καλέσετε άτομα κάτ´ανάγκη. Δυστυχώς δεν έχει εξαλειφθεί ακόμα η συνήθεια να καλούμε τους πάντες και δεν έχει να κάνει μόνο με τον λογαριασμό. Πρόκειται για μια μέρα χαράς δική σας και των αγαπημένων σας. Δεν έχουν θέση οι συμπαίκτες της θείας στην μπιρίμπα ή ο λαχειοπώλης του μπαμπά σας και αυτό δύσκολα το καταλαβαίνει η θεία, ο μπαμπάς, ή ο πρώτο ξάδελφος με τα δεκαπέντε εγγόνια. Με επιχειρήματα, υπομονή και επιμονή διεκδικήστε την μέρα σας.
 • Βήμα 2ο. Επιλογή ημερομηνίας. Πέρα από την εποχιακή προτίμηση, δύναται να συντρέχουν κι άλλοι παράγοντες για την σωστή επιλογή ημερομηνίας. Λάβετε λοιπόν υπόψη την τοποθεσία, τις άδειες, πιθανά γεγονότα που συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν σε μέλη της οικογένειας (επικείμενες γέννες, γάμοι, ατυχήματα κλπ).  Αφού έχετε ξεκαθαρίσει το τοπίο, επιλέγετε με βάση τα σχέδια σας. Καλοκαίρι και Φθινόπωρο είναι οι εποχές με τους περισσότερους γάμους. Ένας Χριστουγεννιάτικος ή Ανοιξιάτικος γάμος όμως δεν υστερεί σε τίποτα. Αντιθέτως, θα μπορούσε να έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ο χειμώνας προσδίδει πάντα μια βαρύτητα, από την διακόσμηση, τα βαριά υφάσματα, το νυφικό styling, το μενού, ακόμα και τη γεύση του γλυκού. Πέρα από την  πιθανότητα βροχής ο Χειμωνιάτικος γάμος ειναι εκ των πραγμάτων μεγαλοπρεπής και επιβλητικός.
 • Ενώ ο Ανοιξιάτικος μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιήσει την νέα φύση για να μεταμορφώσει την εκδήλωση με ξεφάντωμα χρωμάτων, υλικών και αρώματα. Η ιδιαιτερότητα του καιρού δεσμεύει για εκδήλωση μόνο σε εξωτερικό χώρο ακόμα και αν λάβει χώρα τον Μάιο. Από την άλλη όμως μια ζέστη ανοιξιάτικη μέρα αποτελεί το τέλειο σκηνικό ότι και αν έχετε στο μυαλό σας.
 • Το Καλοκαίρι η θετική ενέργεια απογειώνεται το ίδιο όμως και η ζέστη για αυτό λάβετε υπόψη την θερμοκρασία, το μέρος και τους αέρηδες πριν κλείσετε ώρα τελετής και δεξίωσης. Επιλέξτε ανάλαφρα υφάσματα, έντονα χρώματα και διασκεδάστε μέχρι το πρωί. Ξωκλήσια δίπλα σε παραλίες ή μίνι δεξίωση σε προαύλιους χώρους ναών έχουν την τιμητική τους.
 • Το Φθινόπωρο ξεκινά σαν συνέχεια του καλοκαιριού, καθώς όμως τα πρωτοβρόχια είναι απρόσμενα όσο προχωράμε προς τον Οκτώβρη εξασφαλίστε χώρο προστατευμένο. Ο Σεπτέμβρης κλείνει από πολύ νωρίς με εκδηλώσεις για αυτό αν θέλετε οπωσδήποτε να παντρευτείτε τότε, φροντίστε οκτώ μήνες νωρίτερα για εκκλησία και χώρο. Εγώ θα σας συμβούλευα να αφήσετε τον Σεπτέμβρη στην άκρη κι αυτό γιατί α) οι καλεσμένοι έχουν κουραστεί απο πιθανές άλλες εκδηλώσεις, β) έχουν περιορισμένο ποσό για επιλογή δώρου γιατί είτε μόλις έχουν επιστρέψει από διακοπές ή γιατί ξεκινούν τα σχολεία και έχουν πολλά έξοδα, γ) οι τιμές ανεβαίνουν πολύ για καθυστερημένες κρατήσεις χώρων. Παλ αποχρώσεις λεβάντας, ροδάκινου και βεραμάν ολοκληρώνουν τις φθινοπωρινές μελαγχολικές παλέτες.
 • Βήμα 3ο. Δεξίωση σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο. Έχοντας καταλήξει στον μήνα, επιλέγετε τον χώρο που επιθυμείτε και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Οι επιλογές των χώρων είναι πλέον αρκετές : ξενοδοχεία, κλειστές αίθουσες δεξίωσης που διαθέτουν πισίνα ή κήπο καλύπτουν κάθε καιρική αναποδιά και εποχή. Κτήματα με ή χωρίς στεγασμένους χώρους, ταβέρνες ή ακόμα και γραφικά μαγαζάκια σε παραλίες. Βίλες ή φιλικά πανέμορφα σπίτια με ιδιαίτερη διαμόρφωση ή κήπους. Ελαιώνες, παραλίες με εκκλησάκια, δασάκια, ρομαντικά σημεία δίπλα σε γκρεμούς, δασικά καταφύγια. Προαύλιοι χώροι ναών που μπορούν να φιλοξενήσουν δεξίωση και μπουφές στο σπίτι. Η κάθε επιλογή ακολουθείται από διαφορετικό οικονομικό κόστος δίνοντας σας την δυνατότητα να δημιουργήσετε μια ονειρεμένη εκδήλωση στα χρήματα που διαθέτετε.
 • Επίσης με την δυνατότητα τέλεσης του μυστηρίου στην φύση (με αψίδα ή κάποια λιτή κατασκευή) από κάποιους ιερωμένους, ακόμα και αν δεν υπάρχει ξωκλήσι, μεταμορφώνεται με λίγα χρήματα σε παραμύθι ένα κατά τα αλλά συνηθισμένο μυστήριο.
 • Φροντίστε έγκαιρα να κλείσετε τον χώρο και την εκκλησία που επιθυμείτε γιατί η διαθεσιμότητα τα καλοκαιρινά Σάββατα εξαντλείται γρήγορα. Αν δεν δεσμεύεστε επιλέξτε την Παρασκευή η οποία σας δίνει το σαββ/ κο για ξεκούραση ή αναχώρηση ταξιδιού και είναι πιο οικονομική όπως και οι άλλες μέρες της εβδομάδας.
 • Επίσης, ένας συνδυασμένος γάμος / δεξίωση σε Κτήμα με εκκλησάκι είναι πλέον οικονομικά εφικτός διότι οι τιμές στους χώρους όσο και στα Cateringέχουν πέσει. Γλιτώνετε χρήματα από τον στολισμό της εκκλησίας, μειώνετε τις μετακινήσεις και αν θέλετε να απαλλαγείτε απο τις εθιμοτυπικές επισκέψεις στο σπίτι της νύφης ή του γαμπρού κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, μαζεύεται φίλους, φωτογράφο, μακιγιέζ και κομμώτρια στο κτήμα για να ετοιμαστείτε εκεί δίχως άγχος και παρεμβολές.
 • Βήμα 4ο. Επιλογή Catering και μενού. Γαστριμαργικές προτάσεις από αναγνωρισμένους αλλά και καινούργιους σεφ, θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας και θα ξεχωρίσουν την δεξίωση σας. Κλείστε από νωρίς γευστικές δοκιμές και παρουσιάσεις διακόσμησης μπουφέ. Σκεφθείτε τι πραγματικά θα θέλατε να προσφέρετε και συζητήστε το με τους υπεύθυνους. Ακούστε προσεκτικά νέες προτάσεις και γεύσεις πριν καταλήξετε σε ένα βιομηχανοποιημένο μενού που πιθανότατα έχετε δοκιμάσει σε πολλούς γάμους. Τα καταξιωμένα catering αναγνωρίζονται από την πρώτη επίσκεψη / συζήτηση με ολοκληρωμένες προτάσεις και πολλαπλές επιλογές. Αποφύγετε όσους σας στέλνουν στο σπίτι φαγητό για δοκιμή με την αιτιολογία της εξυπηρέτησης, καθώς και εκείνους που σας βρίσκουν τα πάντα σε καλή τιμή εκτός του φαγητού, από νυφικό μέχρι μακιγιέζ. Catering ψάχνετε, όχι οργανωτή εκδήλωσης.
 • Μην υποτιμήσετε την αξία του γλυκού ή της γαμήλιας τούρτας και αφιερώστε χρόνο στην αναζήτηση γεύσης και εμφάνισης. Η τελευταία γλυκιά μπουκιά εντυπώνεται στον ουρανίσκο και σφραγίζει την βραδιά. Η πρώτη εικόνα του ζεύγους να κόβει μια εντυπωσιακή τούρτα δημιουργεί αναμνήσεις σε καλεσμένους και οικογένεια. Θα σας ακολουθεί πάντα. Για αυτό δώστε προσωπικό ύφος στην τούρτα ακόμα και αν την θέλετε λιτή και απέριττη.
 • Την ίδια προσοχή χαρίστε και στον μπουφέ τυριών και φρούτων. Η ποιότητα και στα δυο είναι εύκολα αναγνωρίσιμη και αξίζει τον κόπο να το αναφέρετε σαν απαίτηση. Μπαγιάτικα ή άγουρα φρούτα και ιδρωμένα τυριά δεν αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.
 • Ζητήστε διαχωρισμό τιμής μενού με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία για να έχετε ολοκληρωμένη και σαφή άποψη για κάθε χρέωση όταν σας προτείνουν τιμή πακέτο. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε τις διακυμάνσεις ποιότητας – κόστους όταν θα συγκρίνετε αυτόνομα χώρους, cateringκαι λοιπές παρεχόμενες υπηρεσίες για την δεξίωση. Μην παρασύρεστε από μεγάλα λόγια και υπερβολική προθυμία ή ελκυστικές τιμές που συμπεριλαμβάνουν τα πάντα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα πληρώσετε. Ένα καλό cateringθα σας προτείνει και συστήσει επιλεγμένους χώρους που συνεργάζεται αλλά ποτέ δεν θα σας επιβάλλει μία και μόνο επιλογή. Αυτό συνήθως γίνεται με αποκλειστικές συνεργασίες και δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερη τιμή ή υπηρεσίες.
 • Τα Cateringσας δίνουν πλέον την δυνατότητα να οργανώσετε δείπνο πάρτυ σε παραλία, δάσος, προαύλιο χώρο εκκλησίας, σπίτι σας ή σε μια ταράτσα με τέλεια θέα, αναλαμβάνοντας τα πάντα. Θα δεξιωθείτε τους καλεσμένους σας δημιουργώντας μια αξέχαστη εκδήλωση. Το κόστος δεν ξεπερνά την τιμή πακέτο που θα σας δώσουν για κτήμα / αίθουσα και cateringμαζί διότι αυτόματα αφαιρείται τα έξοδα ενοικίασης χώρου τα οποία ξεκινούν από 5€ / άτομο. Απ´ την άλλη, ένας προσεγμένος μπουφές με αναψυκτικά, αλμυρά και γλυκά κεράσματα από τον φούρνο ή το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας, ή τα χεράκια σας, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, αποτελεί μια εύκολη, οικονομική και γρήγορη μα νοικοκυρεμένη λύση. 
 • Βήμα 5ο. Έρευνα αγοράς για νυφικά, μπομπονιέρες και προσκλητήρια. Ξεκινήστε με περιοδικά, site και τα καταστήματα που βρίσκονται δίπλα σας ή έχετε ακουστά. Αποκτήστε μια πρώτη ιδέα της αγοράς και συγχρόνως αποκλείστε ότι δεν σας αρέσει. Βήμα βήμα θα καταλήξετε σε αυτό που σας ταιριάζει. Εκθέσεις γάμου για το κοινό καλύπτουν κάθε ανάγκη, παρουσιάζουν λύσεις και σας δίνουν την δυνατότητα να συνηδειτοποιησετε τι ακριβώς συμβαίνει κατά την οργάνωση ενός γάμου. Φθινόπωρο και Χειμώνα συνήθως γίνονται bazaar περασμένων μοντέλων σε πολύ καλές τιμές για εσάς που θέλετε να αγοράσετε το φόρεμα σας.
 • Μην υποτιμάται τα συνοικιακά μαγαζάκια που με μεράκι και αγάπη ασχολούνται με τις επιθυμίες των πελατών τους και φροντίζουν για κάθε λεπτομέρεια. Από νυφικό, προσκλητήρια και μπομπονιέρες μέχρι το τραπέζι των ευχών, μπορούν και θέλουν να σας εξυπηρετήσουν. Οίκοι νυφικών παρουσιάζουν τάσεις και γούστα για κάθε στυλ γάμου και συγχρόνως καλύπτουν τις περισσότερες υπηρεσίες διαθέτοντας νυφικά για ενοικίαση ή αγορά σε γκάμα τιμών, για όλα τα βαλάντια. Οι Έλληνες σχεδιαστές έχουν καταξιωθεί στις διεθνείς αγορές χρόνια τώρα και θα διαπιστώσεται σύγκλιση τιμών με μεγάλους οίκους νυφικών. Αφιερώστε λίγο χρόνο στα ατελιέ τους πριν καταλήξετε, διότι και το κόστος τους έχουν χαμηλώσει και θα σχεδιάσουν ένα φόρεμα μόνο για εσάς σε τιμή αγοράς ενός επωνύμου μεν αλλά  έτοιμου και πολυφορεμενου δε σχεδίου. Επιλέγετε από δείγματα νέας και παλαιότερων σεζόν, υφάσματα, χρώματα, σχέδια, προσθέτετε την προσωπική σας πινελιά και μεταμορφώνεται με κάθε πρόβα το φόρεμα σε ονειρικό νυφικό.
 • Λιγότερα προσκλητήρια για τους πιο παλιούς και αποστολή με emailστους νεότερους. Ήρθε η ώρα να ανακοινώσετε το μεγάλο γεγονός. Συνδυάστε χρώματα, κείμενο και σχέδια με το ύφος του γάμου. Θεματικά, vintage, custom made, ότι κι αν επιθυμείτε βεβαιωθείτε ότι είναι ξεχωριστό και σας εκφράζει. Μην το βλέπετε σαν πεταμένα χρήματα, πρόκειται για την πρώτη εικόνα μιας σημαντικής εκδήλωσης η οποία ουσιαστικά αντικατοπτρίζει την αντίληψη σας για το γάμο σας. Ευχαριστήρια καρτελάκια, πίνακας καθισμάτων και ατομικό μενού στο πιάτο ή έστω ένα για κάθε τραπέζι αποτελούν ιδιαίτερη πινελιά της βραδιάς.
 • Αν παραθέτετε δεξίωση για όλους τοποθετήστε τις μπομπονιέρες στο πιάτο του κάθε καλεσμένου. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχετε απώλειες και το τραπέζι θα δείχνει πιο όμορφο. Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα σχέδια, επιλέξτε κάποιο χρηστικό αντικείμενο, διαφοροποίηστε την μπομπονιέρα για άντρα και γυναίκα (επιλέξτε απλό σχέδιο για άντρες). Απαιτήστε ελληνικά ή επώνυμα κουφέτα εισαγωγής και μην συμβιβαστείτε με κινέζικα προς χάριν λίγων λεπτών έκπτωσης τιμή κάθε μπομπονιέρας.
 • Βήμα 6ο. Ανθοπωλείο / ανθοδέτης. Καταπληκτικές συνθέσεις, χρώματα, πολύ πράσινο. Η τάση της χρονιάς οι λιτές πράσινες συνθέσεις με λίγο χρώμα, τα πολύχρωμα μεγάλα μπουκέτα και ο συνδιασμός παλ αποχρώσεων για διακόσμηση εκκλησίας και δεξίωσης. Ανάλογα το στυλ και ύφος καταλήξτε σε εντυπωσιακές ή πιο διακριτικές συνθέσεις που μπορούν να μεταφερθούν από την εκκλησία στην δεξίωση. Επισκεφθείτε φυτώρια και ανθοπωλεία, αναζητώντας ιδέες για την κεντρική διακόσμηση των τραπεζιών. Ζητήστε προσφορές, παρουσίαση προτάσεων και εποχικότητα λουλουδιών. Δημιουργείστε λίστα με τα λουλούδια που θα χρειαστείτε (που & πως θα χρησιμοποιηθούν). Χρησιμοποιήστε το πράσινο των κτημάτων και των χώρων προς όφελος σας και μειώστε τον αριθμό λουλουδιών. Το γαμήλιο μπουκέτο ειναι η πιο διάσημη ανθοδέσμη που θα κρατήσετε στα χέρια σας, επιλέξτε με γνώμονα το φόρεμα, τις προτιμήσεις σας και το διαφορετικό. Μην ξεχάσετε να παραγγείλετε μια πιο μικρή για το έθιμο.

 •  Βήμα 7ο. Επιλογή μέσου για την άφιξη στην εκκλησία. Αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο, άμαξα. Με βάρκα ή τα πόδια, η άφιξη στην εκκλησία είναι πάντα εντυπωσιακή και η στιγμή αποτυπώνεται σε όλους. Δεν έχει σημασία πως θα πάτε, αλλά πως θα εμφανιστείτε. Φωτεινό χαμόγελο και λαμπερό βλέμμα θα κερδίσει τις εντυπώσεις και το υπέροχο νυφικό σας θα σας μεταμορφώσει σε πριγκίπισσα. Επιλέξτε το πιο κατάλληλο μέσο για την τοποθεσία και την απόσταση, λάβετε υπόψη το γενικότερο ύφος του γάμου, στολίστε χωρίς υπερβολές και φροντίστε να μην καθυστερήσετε πολύ. Αν για κάποιο λόγο αργήσετε να πάτε στην δεξίωση δώστε εντολή να ανοίξουν τον μπουφέ για να μην περιμένουν άπραγοι οι καλεσμένοι.
 • Βήμα 8ο. Ταξίδι.  Ότι και να πω είναι λίγο. Τι πιο συναρπαστικό από το να σχεδιάζετε με τον αγαπημένο σας το πιο σημαντικό ταξίδι της επίσημης ζωής σας. Ταξιδέψτε, διασκεδάστε, γνωρίστε καινούρια μέρη και αποκτήστε εμπειρίες που θα σας συνδέουν για πάντα και θα γίνουν ιστορίες. Προσπαθήστε να πάτε διακοπές. Αν όχι αμέσως, οργανώστε το για αργότερα. Λίγες μέρες ή πολλές δεν εχει σημασία. Σημασία έχει να ξεφύγετε και να σας συνεπάρει η μαγεία του honeymoon.

Αποδώστε μυστηριακή ατμόσφαιρα σε τελετή & δεξίωση με λιτές πινελιές χρωμάτων, αγαπημένων αντικειμένων που αντιπροσωπεύουν εσάς και την προσωπική σας ιστορία αγάπης. Διακοσμείστε με στυλ και έμπνευση δίχως υπερβολές. Συνδυάστε χρώματα, υλικά και αποχρώσεις σε κάθε βήμα, από το νυφικό, τις μπομπονιέρες, την διακόσμηση των χώρων και των τραπεζιών. Χρησιμοποιήστε την οικονομία όπου νομίζετε. Αναθέστε σε δικό σας άτομο την επικοινωνία με τους υπεύθυνους της δεξίωσης διότι εσείς δεν θα έχετε το χρόνο ή το κινητό στο χέρι για διευκρινήσεις και υποδείξεις.

 

 Δέσποινα Πατυχάκη

@WeddingsatGreece

@EVENTplanningGR

weddings_at_greece