40986512f9144515d5360eda27937dfb_L-1000×750

Γνώρισα τον σύζυγο μου το 2008 μέσω φίλων σε ένα εντελώς τυχαίο και απρογραμμάτιστο καφεδάκι ! Αμέσως δέσαμε πολύ ως ζευγάρι και κάναμε όνειρα για το μέλλον!!! Είμασταν μια βδομάδα μαζί και εμείς λέγαμε θα παντρευτούμε…πράγματι έτσι έγινε…κάναμε τον πολιτικό μας γάμο και λέγαμε εκ των υστέρων θα κάναμε τον θρησκευτικό μας γάμο μαζί με βάφτιση!!! Ξεκίνησαν όλα από ένα τεστ-παπ και έναν κολπικό υπέρηχο τα οποία έγιναν δημόσια (όχι ιδιωτικά σε ιατρείο) για προληπτικούς λόγους όπως κάθε χρόνο σε έναν ιατρό που με σύστησαν!!!

Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα βρέθηκε μια κολπική φλεγμονή και πολυκυστικές ωοθήκες (δεν σοκαρίστηκα ήταν κάτι που το γνώριζα) και έπρεπε να πάρω αγωγή! Για προσωπικούς λόγους δεν ήθελα να πάω στο γυναικολόγο που μου έκανε την λήψη και την εξέταση… Έτσι βρήκα από το γυναικολογικό τμήμα άλλον ιατρό μόνη μου και ξεκίνησα μαζί του την θεραπεία και πήγαινα και ιδιωτικά στο ιατρείο του!!! Συζητήσαμε να κάνουμε προσπάθειες για ένα παιδάκι αλλά λόγω των πολυκυστικών “δυσκόλευε” την κατάσταση!!!

Έτσι μας έλεγε ότι θα έπρεπε για έναν μήνα να πηγαίνουμε κάθε μήνα στο ιατρείο του μια φορά την εβδομάδα για να παρακολουθούμε την ωορρηξία και τότε να έρθουμε σε επαφή αφού δεν έμεινα έγκυος τον 1ο μήνα  συνεχίζαμε με αυτή την μέθοδο για ένα τρίμηνο περίπου αφού είχε γίνει και ένα σπερμοδιάγραμμα!!! Για κάποιον λόγο δεν ένιωθα και πολύ καλά με αυτή την ιατρική μέθοδο…δεν μου άρεσε κάτι!!!

Το συζήτησα με μια κυρία από την δουλειά μου ΙΑΤΡΟΣ εκείνη και μου συστήνει έναν γυναικολόγο ειδικευόμενο στα ζευγάρια με υπογονιμότητα αμέσως – αμέσως το λέω στο σύζυγο μου και κλείνουμε ραντεβού!!! Αφού του εξήγησα το ιστορικό μου και έχοντας μαζί μου κάποιες ορμονολογικές εξετάσεις μας έδωσε να κάνουμε έναν πλήρη προγεννητικό έλεγχο…. (Ορμονολογικά-Σπερμοδιάγραμμα-Σαλπιγγογραφεία)…. Όλα βγήκαν καλά εκτός από το σπερμοδιάγραμμα (δεν θα πω κάτι για αυτό!) και την σαλπιγγογραφεία… (η μια σάλπιγγα κλειστή και η άλλη μισό-κλειστή…ένα κομμάτι μικρό ανοιχτό!) πολύ επώδυνη εξέταση!!!

Όταν τα συγκεντρώσαμε όλα τα αποτελέσματα κλείσαμε ραντεβού με τον ιατρό μας…είχα πάρα πολύ άγχος για το τι  θα μας έλεγε… Εντέλει μας είπε: παιδιά μου προσπαθήστε για έναν χρόνο  φυσιολογικά μόνοι σας και αν δεν θα καταφέρετε θα τα πούμε πάλι σε έναν χρόνο… Τα συναισθήματα μας ανάμεικτα…να κλάψουμε-να χαρούμε…τι;;; Ένας χρόνος πέρασε με πολύ άγχος και συνέχεια είχα στο μυαλό μου ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ…Κάναμε έρωτα και έκλαιγα που δεν μπορούσαμε να αποκτήσουμε ένα παιδάκι!!! Πέρασε ο χρόνος χωρίς αποτελέσματα πήγαμε στο ιατρό και μας ανακοινώνει θα πάμε σε ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ εκεί που νόμιζα ότι θα έχανα τη γη από τα πόδια μου το αντίθετο ίσα-ίσα που ανακουφίστηκα μπορώ να πω…πίστευα ότι θα πλήρωνα και θα αποκτούσα επιτέλους αυτό που ποθούσα τόσο πολύ!ΕΓΩΙΣΤΙΚΌ ακούγεται ίσως…!!!

Μπαίνουμε για τον κύκλο εξωσωματικής με φάρμακα-ωοληψία και λήψη εμβρύων…ακούω ευχάριστα πράγματα ότι τα έμβρυα μου είναι ΑΡΙΣΤΑ…θα μείνεις σίγουρα ΕΓΚΥΟΣ (τα λόγια του ιατρού!) πετούσα στα σύννεφα περιμέναμε τις μέρες για την β-χοριακή ΑΡΝΗΤΙΚΉ…δεν το περιμέναμε…τα χάσαμε!!! Ο μόνος ΑΝΘΡΩΠΟΣ που ήταν δίπλα μας ήταν η ΠΕΘΕΡΑ μου…(δεν ξέρω αν ήταν και είναι επειδή έχει πρόβλημα και ο γιος της!!!) Ξανά προσπαθήσαμε ξανά με εμβρυόμεραφορές…ακούγοντας τα ίδια λόγια… Τα έμβρυα είναι ΑΡΙΣΤΑ τόσο πολύ που αυτό είναι κάτι το ΘΕΙΚΟ…δεν εξηγείτε επιστημονικά… Στη πρώτη εμβρυόμεραφορά η β-χοριακή ανέβηκε 1 μονάδα…πάλι ανάμεικτα τα συναισθήματα…μας είπαν ξανά επανάληψη μετά από 1εβδομάδα…η β-χοριακή ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ!!!Στη δεύτερη εμβρυόμεραφορά πάλι ΑΡΝΗΤΙΚΗ!!!! Αποφασίσαμε να κάνουμε το θρησκευτικό μας γάμο…έγινε το μυστήριο…

Οτι χρήματα σε δώρα μαζέψαμε τα επενδύσαμε σε ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ και όχι σε ένα ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ (θα το θέλαμε πάρα πολύ!Ελπίζω να πάμε!) Και αυτή η προσπάθεια “απέτυχε”…. Ο ιατρός για να αποκλείσει κάθε ιατρικό ενδεχόμενο μας συνέστησε να κάνουμε πιο ειδικές εξετάσεις (κοστίζουν 500€ και δεν συνταγογραφούνται!) που γίνονται σε περιστατικά….γυναικών οι οποίες τον 4ο μήνα εγκυμοσύνης κατ΄επανάληψη αποβάλλουν…..οι θεραπείες πολύ δύσκολες!!!!!!!!!Ο ιατρός μας είναι αισιόδοξος…και πιστέυει ότι είναι θέμα ΆΓΧΟΥΣ….Νεραίδες μου αν η ΔΙΑΓΝΩΣΗ δείξει ΑΓΧΟΣ…θα πατήσω το κουμπί και θα μεταβώ σε άλλον πλανήτη….ελπίζοντας να συναντήσω το ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΑΣ!!!!!!! ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ…ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ!!!!!! Η  Ε Ξ Ω Σ Ω Μ Α Τ Ι Κ Η  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ….καμιά προσπάθεια δεν είναι ”ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ” πάντα κάτι μαθαίνουμε…..

ΔΥΣΤΥΧΩΣ είμαστε και εμείς στο σύνολο εκείνων που δεν το λένε σε κανέναν….μόνο οι γονείς μας το γνωρίζουν!!!!!!!!!!!ΓΙΑΤΙ;;;;;; Όταν ξεκινήσαμε σε φιλικό κοντινό πρόσωπο ότι δεν κάνουμε παιδάκι γιατί έχουμε θέμα με τα ορμονικά…(δεν αναφέραμε την εξωσωματική…!) μετά από μήνες μας λένε:Τι προσπαθείτε αφού δεν μπορείτε να κάνετε ΠΑΙΔΙ….(που να κάναμε νύξη και για την εξωσωματική!)και έχουν ένα παιδί 5ετών…αλλά είναι τα ¨τυχαία παιδιά¨ που έρχονται χωρίς να το θέλουν και απλά ΕΤΥΧΕ!!!!!!!!!!!

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ….ΕΛΠΙΖΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΤΗΛΗ  ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΜΑΔΕΣ…. Με πολύ αγάπη Μ………

Σας φιλώ γλυκά…..!!!!!!!!!!!!