Γαρδουμπάκια κοκκινιστά

Γαρδουμπάκια κοκκινιστά

  • 1 κοιλιά αρνίσια
  • το συκώτι και το πνευμόνι από 1 αρνίσια συκωταριά
  • 1 αντεριά αρνίσια (, καθαρισμένη*)
  • 1 κρεμμύδι ξερό (, σε καρέ)
  • 500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια (, ψιλοκομμένα)
  • 1 μάτσο άνηθος (, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένος)
  • 1 σκελίδα σκόρδου (, καθαρισμένη και λιωμένη)
  • 2 κουτ. σούπας πελτές
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  1. Κόβουμε την κοιλιά, το συκώτι και το πνευμόνι σε λωρίδες μακρόστενες, πάχους περίπου 1 εκ. Παίρνουμε ένα κομμάτι από κάθε είδος, τα κρατάμε σαν μπουκετάκι και τα τυλίγουμε με το έντερο σαν μικρό κοκορέτσι.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Ζεματάμε τα γαρδουμπάκια σε νερό που βράζει για 3 – 4 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το σκόρδο και τον πελτέ για περίπου 5 λεπτά. Βάζουμε τα γαρδουμπάκια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.Το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του.
Για το καθάρισμα των εντέρων:

Βάζουμε τα έντερα απο την προηγούμενη σε μια λεκάνη με νερό που να τα
καλύπτει, στύβουμε 1 λεμόνι και τα βάζουμε στο ψυγείο. Την επομένη τα βγάζουμε από τη λεκάνη, πιάνουμε τη μία άκρη από το έντερο, με τα δάχτυλα
τραβάμε το στόμιο να ανοίξει και το βάζουμε κάτω από τη βρύση. Αφήνουμε να
τρέξει μπόλικο νερό και, πιέζοντας το προς τα κάτω θα φουσκώσει σαν μπαλόνι, περνάμε το νερό μέσα από το έντερο, σπρώχνοντάς το προς την άλλη άκρη, να καθαρίσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αρκετές φορές, μέχρι το νερό που θα βγαίνει να είναι καθαρό.

Καλή Επιτυχία

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.