gamilia-taksidia-1

 

Το γλέντι τελείωσε, τα φώτα έσβησαν και οι καλεσμένοι ευχήθηκαν μέσα από την καρδιά τους τα καλύτερα για μια ζωή ευλογημένη. Το πρώτο κοινό ξεκίνημα για αρκετά ζευγάρια πραγματοποιείται με το ταξίδι του μέλιτος. Σταθμός, για όσους πιστεύουν στην μαγεία του και το συνδέουν με την καινούρια ζωή τους.

Η σωστή επιλογή προορισμού καθώς και ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων κατά την διάρκεια των διακοπών, ακολουθεί το ζευγάρι στην κοινή του πορεία με πλήθος αγαπημένων εικόνων, καταστάσεων και συναισθημάτων. Η δημιουργία αναμνήσεων δεν είναι δύσκολη. Η ιδιαιτερότητα της σημασίας του ταξιδιού είναι εκείνη που το ξεχωρίζει από κάθε άλλο και σηματοδοτεί επίσημα την αρχή ενός γάμου.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των τυχερών που μπορούν να χαρούν ένα πολυήμερο ταξίδι, οι επιλογές είναι πολλές πλέον. Οποιαδήποτε εποχή κι αν επιλέξετε να ταξιδέψετε, προορισμοί κοντινοί ή εκτός συνόρων ικανοποιούν κάθε γούστο και προϋπολογισμό. Είστε φυσιολάτρες, αθλητικοί τύποι ή προτιμάτε την έντονη διασκέδαση; Βουνό, παραλία, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα ή απομόνωση, όλα είναι πλέον εφικτά.

Ας αρχίσουμε από τους κοντινούς προορισμούς που βρίσκονται λίγες ώρες μακριά από τον τόπο διαμονής και καλύπτουν ολιγοήμερες διακοπές, ανάσες σε μια πιεστική καθημερινότητα. Με τον κατάλληλο σχεδιασμό ακόμα και οι λίγες αυτές μέρες μπορούν να αποδειχθούν αξέχαστες για το ζευγάρι και να το χαλαρώσουν από την κούραση και την αγωνία της επιτυχίας του γάμου. Είτε πρόκειται για μια μικρή πολυτελής εξόρμηση είτε μια  διακριτική αλλά ευχάριστη διαμονή, επιλέξτε με γνώμονα το καινούριο, την καλή διασκέδαση και τα κοινά ενδιαφέροντα σας.

Η Ελλάδα διαθέτει μέρη τα οποία βρίσκονται σταθερά στις λίστες προορισμών. Σαντορίνη, Μύκονος, Κρήτη, Μονεμβασιά και Κέρκυρα, είναι μερικές από τις τοποθεσίες που χρίζουν ιδιαίτερης εκτίμησης παγκοσμίως. Νησιά που βρίσκονται δίπλα σας, χωριουδάκια και πανέμορφα χειμωνιάτικα θέρετρα δίπλα από σηδηροδρομικές γραμμές, καλωσορίζουν με ζεστασιά και μεζέδες, τζάκι και καλό κρασί.

Μην υποτιμάται τις οικονομικές διακοπές. Ξεγνοιασιά, χαλάρωση και έρωτας, τα συστατικά της πετυχημένης συνταγής και εκείνα που πρέπει να σας ενδιαφέρουν. Το καινούριο θα προσφέρει έδαφος για εξερεύνηση, νέες πληροφορίες και θα σας φέρει κοντά μέσα από κοινές  περιπέτειες σε άγνωστα εδάφη.

Εναλλακτικές τοποθεσίες και χώρες που παλαιότερα φάνταζαν απαράδεκτες για μήνα του μέλιτος τώρα βρίσκονται στο προσκήνιο σαν τα πιο μοδάτα μέρη. Ισλανδία, Φινλανδία, Καμπότζη, Βιετνάμ, Βόρνεο, συναγωνίζονται παγιωμένους προορισμούς όπως η Χαβάη, η Κούβα, το Μεξικό, Μπαχάμες, Σεϋχέλλες, Σαντορίνη.

 

 

Μέρη πολλά, επιλογές ακόμα περισσότερες αν συμπεριλάβετε στην λίστα σας ασυνήθιστες και τετριμμένες τοποθεσίες που ποτέ δεν έχετε όμως επισκεφθεί. Ο σκοπός του ταξιδιού εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, όπως και η επιτυχία του.

Χαρείτε τον μήνα του μέλιτος, ανακτείστε δυνάμεις για την επιστροφή στην πραγματικότητα και δημιουργήστε αναμνήσεις που θα σας ακολουθούν στην κοινή πορεία σας. Μια ευτυχισμένη πορεία σε μια απαιτητική κοινωνία.

Χαμογελάστε και ετοιμάστε βαλίτσες. Καλό ταξίδι!

Μέχρι το επόμενο άρθρο να είστε καλά και να χαρείτε τις προετοιμασίες δίχως άγχος και εκνευρισμό. Στη διάθεση σας μέσα από το epaggelmagynaika.gr και την σελίδα μου @weddingsatgreece.

 

Δέσποινα Πατυχάκη

@WeddingsatGreece

@EVENTplanningGR

weddings_at_greece