floga2

«Ας μην μείνουμε στα λόγια» μια εθελοντική ομάδα που δεν το λέει μόνο το κάνει και πράξη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/3/2017


Βρέθηκα λοιπόν με την ομάδα εθελοντών στην ογκολογική μονάδα ΕΛΠΙΔΑ  και στην ΦΛΟΓΑ  η Βασιλική, η Χριστίνα, ο Ανάργυρος ,η Μαρία , η Λουίζα, ο Θάνος ,η Όλγα ,η Ρόη, ο Αντώνης  με υποδέχτηκαν όλοι με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να μοιράσουμε δωράκια που είχαμε μαζέψει, όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στους γονείς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που κάθε μέρα δίνουν τον δικό τους αγώνα δίπλα σε αυτά τα παιδιά!

Εκτός από τα δωράκια είχαμε  προμηθευτεί και μάσκες σε διάφορα χρώματα διαφορετικές από τις πράσινες του νοσοκομείου για να δίνουν μια νότα χαράς, που μοιράσαμε σε όλα τα δωμάτια και στο νοσηλευτικό προσωπικό ,τα παιδάκια ενθουσιάστηκαν!

Αλλά το πιο  όμορφο δώρο που δώσαμε στα παιδιά ήταν μια χειροποίητη κάρτα που είχε φτιάξει  η Έλενα, ένα μικρο κοριτσάκι, κόρη μιας εθελόντριας .Η Έλενα είχε περάσει κι εκείνη από όλο αυτό και βγήκε νικήτρια, με το μεγαλείο ψυχής λοιπόν που έχουν μέσα τους τα παιδιά αποφάσισε να φτιάξει κάρτες μόνη της ώστε να δώσει στα υπόλοιπα παιδιά κουράγιο και χαρά! Ήταν ότι πιο όμορφο διάβασα ποτέ στην ζωή μου…

Έλενα σιδερένια να είσαι άγγελε μου υποκλίνομαι στο μεγαλείο της τόσο καλής ψυχής  σου και εύχομαι από εδώ και πέρα η ζωή να σου φέρνει μόνο χαρές!

Αυτό που έζησα σήμερα Ήταν μια εμπειρία ζωής όχι δεν ήταν το συναίσθημα της προσφοράς ήταν άλλο συναίσθημα διαφορετικό ένιωσα αχάριστη για το ότι δεν έχω εκτιμήσει ότι έχω μέχρι τώρα στην ζωή μου και πολλές φορές έχω αναλωθεί σε κακίες η μικροπρέπειες ..κλαίμε γιατί χάσαμε έναν έρωτα γιατί μας πρόδωσε ένας φίλος μοχθούμε να πάρουμε ένα κινητό η ένα τάμπλετ τελευταίας τεχνολογίας για να είμαστε πάντα πιο μπροστά από όλους … κοινώς στεναχωριόμαστε παλεύουμε για αυτά τα αστεία πράγματα και πρώτη και καλύτερη εγώ, όταν υπάρχουν παιδιά που παλεύουν καθημερινά για μια μέρα ακόμη… για να ζήσουν για να γυρίσουν σπίτι τους, για να μεγαλώσουν να δουλέψουν να κάνουν οικογένειες.

Ήταν ένα μάθημα ζωής για να μάθουμε να εκτιμάμε αυτά που έχουμε να μάθουμε να λέμε ευχαριστώ για την κάθε μέρα που μας ξημερώνει και μπορούμε και έχουμε την υγεία μας την οικογένεια μας ένα κρεβάτι να κοιμόμαστε και ένα πιάτο φαγητό .

Ίσως περνώντας ο καιρός, να μπω πάλι στην καθημερινότητα και πάλι δεν εκτιμάω πως κάθε μέρα που ξημερώνει έχω την υγεία μου. Ένα είναι σίγουρο τα μάτια και το χαμόγελο όλων αυτών των παιδιών που γνώρισα σήμερα δεν θα τα ξεχάσω ΠΟΤΕ όσο ζω !!! Σηκωθείτε πάρτε γλειφιτζούρια, πάρτε τα παιδιά σας και πηγαίνετε να δώσετε χαρά σε αυτά τα παιδιά θα είναι ένα μάθημα ζωής και για εσάς και για τα παιδιά σας που θα καταλάβουν πως το πιο πολύτιμο αγαθό που έχουν είναι η υγεία!!! Δεν χρειάζεται να έχετε χρήματα για να το κάνετε αυτό ένα χαμόγελο και ένα γλειφιτζούρι θα φτιάξει την μέρα σε αυτά τα παιδιάάλλωστε τα πολυτιμότερα πράγματα στην ζωή μας δεν αγοράζονται με χρήματα !!!

Δεν θα πω άλλα, οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Άλλωστε τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στο μεγαλείο ψυχής όλων αυτών των παιδιών!!!


Κλείνω με μια ευχή: Να έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου υγεία, κι αυτά τα παιδάκια που γνώρισα χθες αλλά κι όλα όσα έχουν προβλήματα υγείας να τα βοηθήσει ο Θεός να γίνουν καλά και να καταφέρουν να γυρίσουν γρήγορα σπίτια τους.


Καλή Δύναμη στους Ήρωες Γονείς!!!